Faceți căutări pe acest blog

6 august 2015

Saptamana Internationala a Alaptarii (1-7 august)


 
De cand sunt mamica pentru a doua oara (voi reveni cu amanunte intr-o noua postare), am redescoperit beneficiile alaptarii..

Pitica mea, Aida-Miriam s-a nascut la 35 de sapatamani si o zi...dar prin alaptare exclusiva (am refuzat cu indarjire in spital in primele zile orice urma de completare cu lapte praf), micuta a reusit sa recupereze in mod exceptional, astfel ca acum, la 2 luni si jumatate, arata ca un bebelus de 3-4 luni..totul, prin alaptare!

Ca in fiecare an, in perioada 1-7 august, sarbatorim Saptamana Internationala a Alaptarii, care marcheaza Declarația Innocenti a OMS si UNICEF, adoptata in august 1990 pentru protejarea, promovarea si incurajarea alimentației la san. Anul acesta, tema este „Alapteaza si lucreaza, acum este posibil!”.
 

 

Ca in fiecare an, Philips Avent susține Săptămâna Internațională a Alăptării, inițiativă a Organizaţiei Mondiale pentru Promovarea Alimentaţiei la Sân.

Pentru a veni în sprijinul proaspetelor mămici, Philips Avent  ne pune la dispoziție informații semnate de Dr. Diana Vasilescu, specialist neonatolog și pediatru, consultant în lactaţie, și Oana Popa, specialist în managementul timpului, atât prin intermediul publicaţiilor online, cât şi pe pagina de Facebook Philips Avent.
De pildă, stiați că doar 16% dintre copiii români au fost alimentaţi la sân exclusiv pe parcursul primelor 6 luni de viaţă în anul 2014, în vreme ce doar 12% dintre nou-născuţi au fost alăptaţi în prima oră de după naştere (studiu realizat de Asociaţia Română pentru Promovarea Sănătăţii)?
Știați că laptele matern îşi poate schimba compoziţia de la o zi la alta? Spre exemplu, conţinutul de apă din lapte creşte în zilele cu temperaturi ridicate sau atunci când bebeluşul are probleme de sănătate, pentru a-i oferi acestuia un plus de hidratare.

Anul acesta tema saptamanii este „Alăptează și lucrează, acum este posibil!”. OMS recomandă alimentația la sân (cea mai bună modalitate de a asigura nutrienții necesari nou-născuților), până la vârsta de 6 luni și continuarea acesteia după diversificarea alimentației până la vârsta de 2 ani.

Stiaţi că mamele care alăptează la locul de muncă au dreptul la două pauze pe zi pentru alăptare, de câte o oră fiecare, până la împlinirea vârstei de un an a copilului? (OUG 96/2003 actualizată în 2015, art. 17, alin. 1)?

Pentru a veni în sprijinul proaspetelor mămici, Philips Avent dorește sa fie alături de proaspetele mămici, atât cu informaţii menite să le ajute la depășirea oricăror dificultăți legate de alăptare, cât şi cu produse de calitate pentru ele şi cei mici.

Pentru mămicile active care nu vor să alăpteze în public sau care se întorc la job şi vor să continue hrănirea bebeluşului cu lapte matern până când acesta împlineşte 2 ani, pompa de sân devine un aliat de nădejde.î

Intraţi pe pagina de Facebook Philips Avent! Informaţiile de acolo sunt foarte utile oricărei mămici preocupate de creşterea sănătoasă şi armonioasă a bebelușului ei şi toată luna august vor avea ca temă principală alăptarea.

Deasemenea, tot pe pagina de Facebook Philips Avent România, în cea de-a doua săptămână a lunii august, va avea loc un concurs cu premii constând în produse Philips Avent și servicii la Centrul ProMama, Institut și Clinică de Alăptare.

Niciun comentariu: