Faceți căutări pe acest blog

6 decembrie 2012

Fitzi - jurnal de 18 luni

Astazi, de mos Nicolae, maimutica mea a implinit 1 an si jumatate!
 
 
 
 

Avem maimutica mare, bipeda in totalitate, cu 10 kg si 86 cm, 7 dinti (unul abia rasarit), 2 maselute sus si cu o tunsoare noua!
De la ultimul bilant, am observat progrese noi, in fiecare zi...creste mult prea repede, intelege tot, mananca singura, chiar si ciorba sau laptic cu lingura, a inceput sa execute comenzi...deh, se face utila in casa

Are preferinte muzicale: 10 degetele si Alunelu sunt in top. Le cere de zeci de ori pe zi, danseaza si singura, dar cere musai partener la hora cand asculta Alunelu. Stie sa si cante si chiar tine ritmul.
Are si preferinte vestimentare, de multe ori refuza anumite combinatii si isi alege singurica alti papucei, alta caciulita sau bluzita. Astazi nu a vrut sa se culce la pranz fara niste pantofiori noi roz in picioare, dupa ce a adormit i-am scos, insa s-a trezit la 20 de minute si a inceput sa strige dupa ei: puci, puci...si de atunci se plimba nestingherita cu ei prin casa.
Ii place sa ajute la curatenie, de fiecare data cand mami da cu aspiratorul vine si ea cu al ei de jucarie si nu lasa niciun colt de camera neaspirat. Sterge pe jos, dar si oglinzile si praful odata cu mami.
E foarte jucausa si ghidusa, se trezeste deseori dimineata cu bau! pe buze, se ascunde prin casa si asteapta sa fie gasita, e innebunita dupa ritualul de cremuit de fiecare seara, vine si imi intinde toate cremele, o cere si ea pe a ei si isi maseaza manutele ca o adevarata domnisoara, se demachiaza odata cu mami, se piaptana (desi nu prea mai are ce), se spala pe fata si isi sterge singura urechile cu cate un servetel umed. A inceput sa recunoasca personele in poza: mai ales pe tati, dar si pe verisorul Alex.
La capitolul spalat pe dintisori, pot spune ca e cam incapatanata: cere sa se spele insa e reticenta la pasta de dinti, desi o ia foarte tacticos si isi pune singura pe periuta. Nu ma lasa pe mine sa o spal, asa ca spalatul pe dinti e efectuat de ea singurica, insa cu prea putina seriozitate. Mai avem de lucrat aici. De asemenea, operatiunea olita e intr-un stadiu incipient, nici noi nu insistam deloc la acest capitol, desi cere singura sa se aseze pe ea, dar doar ca loc de odihna....si la baie mai avem de lucrat, in sensul ca nu vrea nici in ruptul capului sa stea in fundulet in cada, sta numai in 2 labute, ca la dus.
Ii place foarte mult aspiratul nasucului cu batista bebelusului, cere si chiar tine singura dispozitivul. E reticenta insa la administratul oricaror medicamente sub forma de sirop, prefera asa-zisele bomboane pe care le cere cu un minunat carli-carli: boabe de rodie sau de struguri, bomboane de propolis, de vitamina c, pastilutele de vigantoletten, fulgi de porumb, etc.

De cateva zile, a inceput sa imite foarte multe cuvinte. Repertoriul ei include: mama, tata, ham (absolut toate animalele fac asa, in ciuda eforturilor noastre zilnice), papa, bau!, bravo!, paine, apa, puci (papuci/papusa), baie, da, nu, caca, pipi, pasta, ou, pa, alo, alu (alunelu), tutzi (degetele), ochi, baba (buric/banana), par, gata, cutzu, bebe, Ala (Alex), papac (capac), upa (supa), nana (lapte), gol, pizza, cuzi (scuze), pepe (pepene).
Nu vorbeste in propozitii inca, nu alearga cu viteza inca, nu doarme in camera ei, nu face la olita, nu-i place branza, nici cu lapticul nu ne prea impacam de vreo 3 luni, nu-i plac desenele animate inca...are doar 18 luni si uneori mi se pare ca e cu mine dintotdeauna!

La multe lunite inainte, iubirea mea!

Niciun comentariu: