Faceți căutări pe acest blog

6 noiembrie 2012

Fitzi - Bilant de 17 luni (1 an si 5 luni)

Astazi maimutica ghidusa a implinit 17 luni! Am sarit peste bilantul de 16 luni, asa ca avem de povestit!
 
 
 

Merge!!!! Acum merge singurica, nu mai vrea si nu mai are nevoie de maini ajutatoare, de pereti, de pantaloni si fuste de care sa se tina! Pe la 16 luni a inceput sa mearga singurica prin casa, dupa o lunga pauza (la 15 luni facuse primii pasi). Acum asteptam momentul in care va alerga! Inca nu a prins curaj sa alerge, se vede ca mai e un pic nesigura, se mai clatina la o bataie de vant :), dar mergeeee!
Are cam 9500 grame si 81 cm...a pierdut in greutate din cauza unui episod de adenovirus asociat cu deshidratare...tot de atunci maimutica refuza cu hotarare laptele praf (fix o luna a tinut minunea ca laptele praf), insa a inceput sa manance mai bine! Primul lucru pe care il spune dimineata si ultimul pe care il sopteste seara este: paine, paine!asta spune multe, nu-i asa?!
6 dinti..2 jos si 4 sus, dintre care 2 mai mici...dar se descurca cat de cat.
 
In ultimele 2 luni a inceput sa vorbeasca foarte mult, sa se exprime in diferite moduri, sa fie foarte independente:
- stie urmatoarele cuvinte: mama, mami, tata, papa, caca, pipi, baie, ham-ham, alo, pa-pa, dii-dii, da, nu, bebe, ou, paine, tetele (degetele – e innebunita dupa melodia 10 degetele, o ascultam de zeci de ori pe zi...mi-a spalat creierii), ochi, uchi (urechi), baba (buric), pai (par), apa, gata.
- manaca singrica cu lingurita si frucutlita;
- canta si cere sa asculte muzica, mai ales melodia de care ziceam mai sus..vine la mine si cu un glas suav zice: tetele si isi tine mainile sus, ca la dans...mai degraba ca pocntul din degete la horele moldovenesti!
- Danseaza...la fel cu mainile pe sus, pe care si le ridica ca un mic detinut arestat si cand aude super Ura!
- E foarte cocheta: in fiecare zi se duce la sertarul ei cu bascute, caciulite, etc si isi alege cate una pe care o poarta prin casa; umbla bineinteles si in dulapul mamei si isi alege cate o curea sau o esarfa, apoi tacticos se uita gales in oglinda si isi zambeste, se pupa.
- Se demachiaza odata cu mami, stie sa isi stearga urechile cu servetelul umed (!), stie miscarea de la spalatul pe dinti, dar inca e reticenta la apa si pasta (se mai spala pe uscat).
- In ciuda tuturor eforturilor depuse, toate animalele fac ham, ham!!! Inevitabil...toate! indiferent ca e catelul de la tv sau din fata blocului, porumbelul de pe troutuar, ursul de la reclama, oaia de pe coperta cartii, etc.
- Deseneaza...dar ii place numai cu pixul, pe care stie sa il tina perfect in mana inca de acum vreo 5 luni...desenele ei sunt mai mult scris de doctor, decat colorat!
- E din ce in ce mai incapatanata, mai ghidusa, mai frumoasa, mai vorbareata, mai desteapta, mai iubita!

Un comentariu:

Anonim spunea...

la multi anisori inainte, draga eliza. esti o frumusete de fetita!