Faceți căutări pe acest blog

29 august 2012

Amintiri din Paris

Niste prieteni foarte dragi ne-au facut o supriza fooarte frumoasa si ne-au oferit ocazia de a vedea Parisul pentru 3 nopti si 4 zile..
Asadar, am stat in Paris de pe 17 pana pe 20 martie, am avut transportul cu Wizzair, cu aterizare pe aeroportul Beauvais.

Aeroportul este locul de aterizare si plecare a multor curse cu buget redus si situat in zona Tilles, chiar la iesire din orasul Beauvais, la 80 de km nord-vest de Paris.

Transportul aeorport Beauvais - Paris

Noi am ales autocarul. Este cel mai bun mijloc de transport, deoarece autocarele circula intre aeroport si zona Maillot din Paris zilnic. Fiecare transport spre Paris pleaca dupa 20 de minute de la sosirea fiecarui avion (le gasesti exact la iesirea din cladirea aeroportului, nu ai cum sa le ratezi) si cele dinspre Paris spre aeroport, cu trei ore inainte de imbarcare. Taxa de transport este de numai 15 euro si dureaza 80 de minute. Pentru Paris, iti poti achizitiona bilete direct de la chioscul din afara aeroportului.

Autocarul te lasa in Paris la Porte Maillot, de unde poti sa iei metroul catre orice punct in Paris.

Ce am vizitat noi?
Sfatul meu este sa luati (din aeroport, gara etc) o harta cu Parisul si cu obiectivele cele mai importate si statiile de metrou aferente.
Daca stiti statia de metrou cea mai apropiata de obiectivul respectiv, va veti descurca singuri in Paris cu metroul, fara ca macar sa stiti o boaba franceza.
Reteaua de metrou este foarte bine organizata si nu ai cum sa te ratacesti. Trebuie sa urmezi liniile de metrou (numerotate, pentru a fi mai usor de urmarit), si sensul de mers (ultima statie). De asemenea, liniile sunt colorate diferit pe harta de metrou, fiind astfel foarte usor de urmarit pe harta.
Asadar, sa va spun traseul urmat de noi.
In prima zi (sambata), ajungand la hotel undeva pe la 6 seara, am pornit pe jos spre Champs Elysées, ne-am plimbat pe bulevard si am ajuns pana la Arcul de Triumf.
 
A doua zi (duminica), ne-am trezit foarte devreme, am luat micul dejun si am pornit-o in mare tromba catre muzeul Louvre. Sfatul meu este sa fiti la ora deschiderii la muzeu, noi am ajuns acolo la 9.00 si nu am stat deloc la coada, dar la plecare (pe la 11.30) am observat ca se formasera cozi foarte mari la ghiseele de bilete.
 
Dupa Louvre am plecat cu metroul spre Catedrala Notre-Dame, care adaposteste in prezent cea mai mare orga din Franta. Am ajuns undeva pe la 11.30, fiind duminica, era slujba si a fost foarte frumos. Intrarea a fost gratuita in biserica, noi nu am mai urcat in turn.
De la Catedrala am pornit pe jos spre Cartierul Latin (aici sunt tot felul de taverne foarte pitoresti unde se poate manca destul de ieftin in comparatie cu restul Parisului), si ne-am tot plimbat pe jos pana la Pantheon si Sorbona.
A doua zi am mai vizitat:
- Place de Concorde. De aici am mers pe jos spre Domul Invalizilor si Podul Alexander III (sunt situate foarte aproape, nu ai cum sa le ratezi).
- Sacre Coeur (statia de metrou Anvers) si cartierul Montmarte (pe care nu l-am mai vizitat din lipsa de timp, desi am auzit ca este foarte pitoresc).
- Intr-un adevrat tur de forta, am ajuns si la turnul Montparnasse, dar nu am urcat, intrucat restaurantul de la etajul 56 era in renovare.
- Moulin Rouge. In zona Moulin Rouge (la 5 minute de mers) se afla Place de Clichy (si statia de metrou cu acelasi nume), unde se afla, pentru doritori, KFC, MacDonalds, Starbucks.
Spre seara, am zis sa dam o fuga pana la Tour Eiffel, dar cand am ajuns acolo si am vazut o coada imensa, ne-am speriat si am hotarat ca nu are sens sa pierdem timpul, luand decizia sa revenim a doua zi la prima ora. De la Tour Eiffel am luat metroul spre cartierul Le Defence.
 
 
 
 

A treia zi, la 9.30 dimineata eram la Tour Eiffel (statia de metrou Bir Kakeim).
 
 
 
 

De la Tour Eiffel, am pornit sa ne "incalzim" la o plimbare prin Galeriile Lafayette si magazinele de pe b-dul Haussmann.
 
 


 
 
Dupa-amiaza ne-am petrecut-o plimbandu-ne pe Champs Elysées. Aici neaparat sa intrati in showroom-ul CITROEN!!! Showroom-ul este denumit C42, („C” este initiala marcii, iar numarul 42 reprezinta adresa de pe Champs-Elysees). Cladirea, proiectata de arhitectul francez Manuelle Gautrand, are 30 de metri inaltime si este dispusa in 5 etaje, fiecare nivel fiind construit, la exterior, sub forma unei sali de expozitii.
 
 
 
 
 


 

 
fotografiile sunt proprietatea Baby Gogoshel Blog.

Niciun comentariu: