Faceți căutări pe acest blog

7 iunie 2012

Fitzi - Jurnal de 1 anisor!!!!


La ora15.40, pe 06.06.2011, intr-o frumoasa luni, a aparut maimutica Izzie Lizzie, facandu-si intrarea in scena foarte spectaculos, anunatandu-se a fi o mare guraliva (doar nu e degeaba in zodia Gemeni si, in plus, 100% moldoveanca). Ieri, printesa Elysee a implinit 1 anisor! La multi inainte, dragul meu ciresar, toti sanatosi, norocosi si frumosi!





Cam 9800 grame si tot vreo 77 de cm de veveritoasa usor incapatanata, cu doar 1,5 dintisori la raport (incisivii de jos)!

Ca capitolul INCA NU, bifam:

-          nu merge in 4 labute, desi stie pozitia, insa o foloseste doar cand vrea sa se joace de-a magarusul: Dii! Dii! Deplasarea de baza se face cu o viteza fantastica in stilul care a consacrat-o: omida, râmă, foca! E foarte funny-creepy cand nu stii pe unde a disparut in casa si vezi dintrodata 2 picioare tarandu-se in camera de alaturi, unduindu-se tipti-tiptil, in liniste, exact ca o reptila!

-          Nu merge in 2 labute singura: merge insa foarte bine de-a lungul patutului/patului si, numai si numai cand are chef, tinuta de sub brat!


La capitolul DA, bifam:

-          stie sa se dea singurica jos din pat (asta dupa cateva cazaturi frumoase si dupa vreo luna de exersat cu tati)

-          stie sa se urce in pat, insa un pic ajutata, de o pernuta...

-          se ridica singurica la pat/patut

-          are un dezvoltat simt al posesivitatii si al proprietatii: cand doreste ceva (de obicei ce ai tu in mana) spune clar si raspicat: Dă!, indicand deloc subtil cu un degetel tinta vizata! Tot Dă! striga si cand ajungem la leagane si isi cere drepturile!

-          stie sa dea pupici intr-un stil absolut superb: cu zgomot, cu buzitele ţuguiate, adevarate bezele! Si e si foarte darnica cu pupicii, ii imparte in stanga si dreapta, dar numai daca primeste ea intai!

-          E foarte sociabila, sta la absolut oricine in brate!

-          Stie destule cuvinte: mama, tata, papa, dii-dii, bebe, da, dă, ail (alo), pa, lala, ale (verisorul drag Alex)!

-          Vorbeste la telefon toata ziua (inca nu am aflat pe cine suna ea la prima ora si exact inainte de somnic), stie sa faca bravo-bravo, mai-mai, dii-dii (scoate si un sunet cu buzitele de galop – matusica Alina a invatat-o), stie sa se joace cucu-bau, sa mearga pefect cu masinuta prin casa, ii plac ENORM pixurile (uneori incerc sa o mai pacalesc cu cate un marker, dar nu merge) si cartile (mai ales cartile lui mami, caramizi fara poze).

-          Ii este in continuare tare frica de aspiratorul Vâj-Vâj, tremura si se incordeaza, luandu-si pozitia de atac de fiecare data cand il vede...cand e in priza, e nebunie! Cu toate acestea, curiozitatatea o chinuie rau...am surprins-o tarandu-se pe furis, singurica, in camera unde il lasasem pe Vâj-Vâj, atingandu-l si examinandu-i „coada” lunga!

Reevenim cu poze si detalii, la sfarsitul luniii, dupa petrecerea de Motz, la care abia asteptam sa vedem ce obiecte o vor tenta pe veveritoasa de pe tava! Cel mai probabil, tot la sfarsitul lunii, ne vom afisa si cu o frizura noua! J renuntam la pletele ondulate!

De azi, incepem un nou anisor, un nou bilant, o alta pagina de aventuri ale maimuticii Fitzi!

Draga noastra a tuturor, nu uita ca te iubeste mami, te iubeste tati...te iubeste o lume intreaga!


2 comentarii:

Claudiu Cojocaru spunea...

Nu vreau sa te supar, dar asta mica seamana mai mult cu tine decat propriul tau copil :)

tZU spunea...

:))))) nu ma superi deloc, draga Clau!!!! asa este, micul Gogoshel nu prea aduce cu mine (toata lumea se intreaba cum de este blond copilul), dar ochisorii lui sunt ai mei..:))))