Faceți căutări pe acest blog

6 aprilie 2012

Fitzi - Jurnal de 9 luni

Guest Post - mama lui Fitzi

8600 gr si 72,5cm Tzop-tzop, tzop-tzop, maimutica Liz implineste astazi miraculoasa varsta de 9 lunite! La multe inainte, sufletelul meu! Pasim (la propriu :D) spre 10 luni, ceea ce ne cam mira pe toti, mai ales pe mami, care, desi sta tot timpul nasuc in nasuc cu frumoasa Elysee, se minuneaza de progresele sarbatoritei zi de zi...Ei! nu va imaginati acum ca deja scrie si citeste sau alearga prin casa! vorba unei prietene dragi, Liz intai gandeste bine strategia si abia apoi actioneaza perfect! Ce-i drept, am surprins-o cum repeta pe mut cuvinte si abia apoi le rostea...

Asadar, a noua luna ne-a fericit cu primul cuvintel inteligibil: in aceeasi zi, pe la inceputul lui februarie, Liz a spus intai ba-ba si apoi ma-ma...:))

Am remarcat ca ma-ma spune mai ales cand e mofturici sau suparici...adica mai rar :)) iar ba-ba mai ales cand se converseaza cu verisorul drag!

Zice si da-da (ultima ei reusita)...si mi s-a parut ca aud si la-la sau na-na...

Evrika!!! A reusit sa se si intoarca si de pe burtica pe spate...:)))

Nu merge (inca) in 4 labute, dar daca o lasi pe jos o gasesti la 2 metri distanta: stilul omida trasa, directia spate, cel mai des, dar si in cerc!

Liz e cea mai curajoasa fetita! Si-a inceput ziua devreme, a mers la analize si nu a zis nici pas cand i s-au recoltat, din contra se uita foarte curioasa si la sfarsit a inceput sa bata din palme!

Sa nu uitam sa pomenim de dintisori...care lipsesc cu desavarsire si, conform doctorului, par sa se mai lase ceva timp asteptati! Foarte bine! Asta nu o impiedica insa domnisoara Morcovino sa mai pape din cand in cand (cu gingiile) feliute de morcovi, bucatele de banana sau portocala!

E prima primavara a lui Liz! invocam inca soarele si ghioceii si promitem exclusivitati pentru cea de-a zecea luna!

Va pupa Izzie Lizzie!


Niciun comentariu: