Faceți căutări pe acest blog

11 decembrie 2011

Constipatia la bebelusi - remedii

Am avut noroc cu Gogo, care nu a prezentat niciodata probleme mari in legatura cu contipatia sau diareea.
In ceea ce priveste constipatia, cat a fost alaptat, nu prea m-am alarmat in legatura cu frecventa scaunelor si nu l-am fortat niciodata cu supozitoare sau termometre sau etc etc. Le contra-recomand total. Copilul alaptat la san este rareori constipat.
Cand  a fost constipat (o data sau de doua ori pana la varsta de 1,3 ani) am apelat la diverse remedii / solutii naturiste/homeopate:
- i-am dat cateva picaturi de apa in care dizolvasem cateva prune din compot
- dupa diversificare, am apelat la piure-uri de fructe care incep cu P (cam toate sunt laxative): pere, portocale, prune, piersici si iaurt (care ajuta foarte mult la reglarea tranzitului)
- masaj pe burtica
- gimnastica: bicicleta cu piciorusele
- ca tratament homeopat, am apelat (tot la indicatiile nasei lui) la granulele Lycopodium CH5 si NUX VOMICA CH7, pe care le-am achizitionat de la farmaciile NATURALIA. Si-au facut imediat efectul. Administrati intotdeauna remediile homeopate la sfatul/indicatiile specialistului!
- cuvinte de lauda am auzit si despre Humana Solutia naturala pentru constipatie MILCHZUCKER - laxativ natural pe baza de lactoza (nu am folosit niciodata, pentru ca nu a fost nevoie)




Un comentariu:

Anonim spunea...

am mai citit intr-un articol al irinei r. ca mai poate fi combatuta cu prune. de la primele lunite daca e nevoie se fierb prunele uscate si cu apa rezultata se dilueaza laptele praf, ceaiul sau chiar se da asa pe parcursul mai multor zile. se face o cant mica, cat pentru o zi.pentru cei mai mari, prune uscate sa li se dea la masa de fructe.