Faceți căutări pe acest blog

28 septembrie 2011

Supa crema de broccoli

ingrediente
un copacel de broccoli
2 cartofi mici
ceapa (optional)

Am pus la fiert cartofii si ceapa. La final am adaugat (de obiecei il prepar la aburi) micul copacel de broccoli si am mai lasat cateva minute. Ulterior le-am blenduit (de la un an i-am lasat si ceapa fiarta in mancare, anterior o scoteam inante de pasare) si am adaugat putin unt. Se serveste cu un gram de smantana si multa dragoste. Eu i-o servesc puiutului meu de obieci, la pranz, in combinatie cu carnita de curcan/vita.






Broccoli la bebelusi
Conform majoritatea specialistilor, broccoli poate fi dat bebelusilor incepand cu varsta de 8-10 luni. Retinerile sunt cauzate de faptul ca acest aliment poate provoca gaze micilor omuleti.
Mai ales in perioada sarcinii este indicat consumul de broccoli, deoarece acesta contine si 94 mcg de acid folic, vitamina B, necesara pentru divizarea corespunzatoare a celulelor in sinteza ADN-ului.

Despre broccoli
Broccoli este o sursa excelenta de vitamina A, B2, acid folic si vitamina C (de 2 ori mai multa vitamina C decat intr-o portocala) si bogata in fier si potasiu. Este o leguma cu un continut crescut de calciu, aproape un echivalent al laptelui in alimentatie. Contine seleniu si compusi cu sulf, cu importante efecte antioxidante si anticancerigene.

Cum alegem broccoli:- cel mai bun broccoli are culoarea verde inchis
- bulbii din varf ar trebui sa fie bine inchisi, fara pete sau semne galbene
- tulpina trebuie sa fie ferma
 

Niciun comentariu: