Faceți căutări pe acest blog

2 mai 2011

Ce copil iese din combinația unui oltean cu o moldoveancă?

Umbla o vorba sau un banc ce suna cam asa:
Intrebare: Ce copil iese din combinația unui oltean cu o moldoveancă?
Raspuns: Praz bobinat!


Nu am inteles inca semnificatia acestei zicale, dar ea este importantă prin faptul ca atrage atentia asupra unei combinatii "Molotov" - ar spune unii: oltenii si moldovenii.
Dupa cum se stie, exista mari discrepante si divergente intre aceste doua categorii de "nații"...iar în cadrul acestor aceste nații, se remarca genul feminin al categorii "Moldoveni" si genul masculin al categoriei "Olteni", sau mai bine zis, Moldoveanca si Olteanul.

Despre moldovence se spune (si sunt - as adauga eu sâc!!!) ca sunt frumoase, sunt destepte, stiu sa-si puna foarte bine in valoare atuurile, sunt dornice de afirmare si ambitioase. Foarte ambitioase. Exemple avem o multime in showbiz-ul romanesc si ma mândresc cu ele: pornind de la moldoveanca de 10 Nadia Comăneci, continuand cu Loredana Groza, celebrele dive - Andreea Marin Banică, Mihaela Rădulescu - si urmând pe listă Monica Bârlădeanu, Gabriela Vranceanu Firea, Simona Gherghe, Iulia Vântur, Laura Cosoi etc ...practic (si va rog sa ma contraziceti), mai toate femeile frumoase, din televiziune, din showbiz, sunt din Moldova..


Oltencele (sa nu fie cu suparare) nu ies atat de mult în evidență la acest capitol, dar îi avem pe olteni să compenseze si sa încline balanta..Dintre stereotipurile care circula despre olteni, as enumera: sunt vorbareti, bagaciosi, la fel de dornici de afirmare, la fel de ambitiosi (nu degeaba se spune ca majoritatea ministrilor de externe celebri ai României au fost olteni, incepand cu celebrul Nicolae Titulescu - Nota: desi, exclusiv din punctul meu de vedere, diplomația este o calitate care le cam "lipsește" oltenilor :) ), cred ca totul li se cuvine si toata lumea e a lor si vor (cu aceeasi disperare ca si moldovencele noastre) "sa reuseasca in viata", sa domine..
Revenind la topicul de inceput..
Intrebare:Ce copil iese din combinatia unui oltean cu o moldoveanca?
Raspuns: GOGO!

un copil vesel, foarte vorbaret, cu o personalitate deja foarte bine conturata, si care (sper eu) va lua ce e mai bun atat de la natia frumoasa a moldovenilor (bunatatea sufleteasca, bunul simț, înclinatia spre religie, cultura, arta, blandețe, altruism, AMBIȚIE), cat si de la cea a oltenilor (veselie, ingeniozitate, AMBIȚIE si felul acesta de a se "strecura" prin viata si de a culege ce e mai bun pentru sine - atentie, însă, nu în detrimentul altora! -iarăși sâc!!!).

5 comentarii:

Anca Diana spunea...

hahaha, mi-a placut! de mult n-am mai citit ceva asa de delicios

Raluca spunea...

Nota 10+ pentru moldoveanca noastra Iulia ...

Elena spunea...

Sunt perfect de acord :D Al meu e insa in combinatie cu un dobrogean...despre care natie nu stiu sa se zica multe (?)

Andrei, spunea...

Aveti perfecta dreptate !Mama din Galati-tata din Horezu,eu locuiesc in Ardealul-Oltenesc (Fagaras )

Andrei, spunea...

Aveti perfecta dreptate !Mama din Galati-tata din Horezu,eu locuiesc in Ardealul-Oltenesc (Fagaras )